jermag.reismee.nl

Auckland en de noordpunt

Na een redelijke korte vlucht van 5,5 uur kwamen we in Auckland aan. We vlogen door de tijdgrens en kwamen een dag later aan. De 18e vlogen we vanuit Tahiti om 07.30 en kwamen de 19e in Auckland om ca 13.00 uur aan. Het was ongeveer 13.30 uur en toen we buiten stonden moesten we behoorlijk wennen aan de temperatuur. Harde wind en zo'n 17 graden. Brrr....klinkt bijna belachelijk als het in Nederland vriest, maar goed. Met een shared taxi zijn we naar de verhuurder van onze camper gegaan. Het is meer een busje. Een Mazda Bongo. Dan heb je de de camper en moet je meteen links de weg op. Ik moest er erg aan wennen. Gelukkig zat Jeroen achter het stuur en kon ik later oefenen. Die dag zijn we doorgereden tot Orewa. Een eerste kennismaking met een camping in Nieuw-Zeeland, geweldig. Leuke ontvangst van een vrolijke meid en een plek met uitzicht op het strand en de zee. De volgende ochtend zijn we eerst over het strand naar de supermarkt gaan joggen en daarna onze kleding gaan wassen. Geen schone was meer in onze tas te bekennen. Via het Parry Kauri Park, waar een 800 jaar oude Kauriboom staat zijn we naar Mangawhai heads gegaan. Daarnazijn we snel gaan kijken bij de Whagerei falls (26 meter hoog). We besloten in Tutukaka te gaan slapen. Daar was totaal niets te beleven. Meer dan een desolate haven en een duikschool was er niet. In de Lonely Planet lazen we dat we hier (poor knights islands) absoluut moesten duiken, want dit was de beste duikplek van N-Z. Staat zelfs inde top 10 van jacques cousteau.We kwamen laat aan en besloten om 20.30 uur nog te bellen, zodat we de volgende dag mee konden.De volgende ochtend waren we te moe en we moesten nog wennen aan de temperatuur, zeker van het water!Jammer, maar het is de juiste keuze.

Vandaag rij ikvoorhet eerst in de auto. We rijdenvia deRussell road langs de kust naar Russell.In de buurt van Helena Bay zijn we gestopt bij Gallery & Café. Eenwinkel vol kunst en een café buiten met een prachtig uitzicht over de Helena Bay. In Russell zijn we eerst naar Tapeka Point gelopen. Kleine wandeling overgrote rotsen methet uitzicht vanover de Bay of Islands. Russell is overigens een mooiauthentiekdorpje aan de kust. Maar ja, wat ligt hier niet aan de kust. Er is zoveel water! Bij Okiato de Ferry naar Opua genomen. Kleine ferry waar je met de auto op kan, vaartijd is 15 minuten. Via Haruru naar Kerikeri gereden om daar op een camping te overnachten. Camping voldeed niet, dus zijn we doorgereden naar Hihi. Dit was een camping aan klein strandje, waar de de eerste plek hadden aan het hek met uitzicht op de zonsondergang. How romantic in Hihi, je lacht je dood!

Wink

Vandaag (22-01) gaan we de lange rit maken naar de punt, Cape Reinga. Eerst een bezoek gebracht aan museum 'The Ancient Kauri Kingdom' (over grote oude bomen) en daarna de 100 km naar de Kaap. De laatste 21 km heeft geen bestrating maar is een weg vol stenen, gaten en hobbels. Je kan ook langs de kust over het strand rijden. Iedereen mag dat. Dat is natuurlijk geweldig, maar ons busje kan dat waarschijnlijk niet aan. Cape Reinga was mooi (en de vuurtoren ook). Hadden we niet willen missen. Je kan heel goed zien dat hier twee zeeën (Tasmansea en de Pacific ocean) bij elkaar komen. Daarna zijn we gaan sandboarden bij Te Paki sand dunes. Echt geweldig, Jeroen werd helemaal wild en kreeg er geen genoeg van. Het is tevens een mooie work-out. Je moet natuurlijk eerst die steile zandhelling omhoog klimmen voordat je kan glijden. De foto's zetten we zeker op de site. Daarna de lange weg teruggereden. In Ahipara op een campinggestopt om te overnachten. In dit dorp eindigt de 90-mile beach.

De camping op Ahipara heeft internet. De eerste plek die we tegen komen en daar maakten we dan meteen gebruik van. Als je achter internet zit gaat de tijd snel, dus het verhaal van Tahiti was kort en er ontbraken heel veel foto's (komt goed). Hierna de scenic route richting Rangiora en daar een ferry naar Rawene genomen. In Waipoua Forest zijn we gestopt bij de grootste levende Kauriboom, de Tane Mahuta. Dat betekent letterlijk in Maori de god van het bos. Deze boom is 51 meter hoog, omtrek is 13,8 meter en is 2000 jaar oud. Daarna doorgereden naar een camping in Matahohe. Ligt aan een rivier en omgeven met weilanden met schapen. Onze plek had een mooi uitzicht totdat er 10 'polen'uit 2 auto's kwamen en ons uitzicht + rust verstoorden. Kurva!

Onze camping lag ongeveer naast het The Kauri museum. Dat museum was mooi opgezet en daar hebben we veel meubels (gemaakt van de kauriboom) en het kaurigum gezien. Via Wellsford en Helensville naar het zuiden gereden. Er is tenslotte nog meer te zien in Nieuw-Zeeland. We hebben nu al meer dan 1000 km gereden. Nog even gestopt bij Beesonline. Daar maken ze honing en bleek je ook geweldig te kunnen eten. Jammer dat we net gelunched hadden. Einde van de middag waren we weer terug in Auckland om hier de stad te verkennen en even een drankje met Linda te drinken. Meer hierover volgt nog.

Helma

Hallo,

Heb gisteren Rail Away gezien ging over Nieuw Zeeland. Dat zag er heel mooi uit met een vulkaan en een geiser die 1 maal per dag spuit. Ook vulkaanmodder dat pruttelt enz . Je kan dus per trein van Auckland naar Wellington
Dus al een beetje een indruk gekregen van wat jullie allemaal in het echt zien.
Heel veel kijkgenot en pas goed.

Groetjes en liefs
Pa & Ma

john bosch

zo de eerste maand zit er op. bizar om al die exotische fotos te zien tewijl het werk hier doorkabbelt. sinds het begin van dit jaar redelijk relaxed genoeg werk maar weinig reizen en geen enkele crisis. laatste week viel ik gewoon om 4 uur in slaap door gebrek aan adrenaline. ben net begonnen met houthavens samen met thijs n volker zien of we de heren 2 en de dames M kunnne verleiden tot iets goeds. niet het jouw nu een lor uitmaakt natuurlijk met die cocktail in je hand de zon in de zee zien zakken maar misschien stelt je gerust dat het saaie leven hier gewoon doorgaat.
groet aan maggy and you

Lia Heijstee

Hai Jeroen en Maggie, gezellig om jullie reisverslagen te lezen. En om daarbij de foto's te bekijken die het helemaal compleet maken.
Het filmpje van Maggie waarop haar afdaling van het hoge duin te zien en te horen is; dat moet wel heel spannend zijn geweest!
Bij ons gaat het zo z'n gangetj en is het nog steeds koud winterweer. Nodig echt niet uit om er op uit te trekken.

Groetjes van Mam en pa.

Helma

Hoi genieters,

Maggie als je dit leest ben je al jarig.
Hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren.
Is weer vrijdag de 13e net als je geboortedag maar dat kan ook veel geluk brengen.
Je ziet maar de halve wereld zien dat is toch ook niet voor iedereen weggelegd.
Een hele leuke dag en Jeroen haar niet te veel verwennen.

We missen jullie.

Groetje en liefs