jermag.reismee.nl

NZ; Het zuidereiland

5-2 Picton - Met de interisland ferry aangekomen.

6-2 Kaikoura - Mooie camping met Hotpools. En wandeling gemaakt over kaikoura peninsula, veel zeehonden gezien. Verse kreeft gegeten bij een tentje langs de weg. ‘s Middags met een boot de zee op gegaan om walvissen te spotten. We hebben er 5 gezien, waanzinnige beesten!

07-2Vanuit Picton de Queen Charlotte drive gereden richting Nelson. Nelson markt bekeken en lunch. In Kaiteriteri op een strandcamping geslapen.

8-2 - Abel Tasman park; met watertaxi naar Tonga Island en de weg terug kayakken. Bijzonder mooi weer, lunchen in een kleine baai. Volgende dag (9-2) weer terug met de watertaxi om een stuk in het park te wandelen (van Bark Bay naar Torrent Bay).

10-2 - Murchison. 's ochtends naar Buller Gorge Swingbridge voor een kleine wandeling en een ritje met de Comet Line. Weinig spectaculair, maar een mooie omgeving bij die rivier. Geslapen in Greymouth.

11-2Franz-Josef / Fox; Wandeling aan de voet van de Franz-Josef gletsjer gemaakt. Daarna doorgereden naar Fox Glacier om de volgende dag de Helihike te doen. 's Nachts veel regen en de helihike ging de volgende dag niet door. I.p.v. helihike zijn we die dag naar de spa pools in Franz-Josef gegaan.

13-2 Maggie Jarig!!!! Alweer 33 jaar. Deze ochtend ging de helihike wel door. Mooi verjaardagscadeau. Met de helicopter wordt je op de gletsjer afgezet, op de gletsjer loop je met een gids op en door het ijs en na 3 uur op de gletsjer wordt je weer door de helicopter opgehaald. De rit in de helicopter was ook gaaf. Hierna zijn we een gebakje gaan eten en doorgereden naar Wanaka om daar in een hotel te gaan slapen. We vonden de Mountain Lodge; rustig, midden in de weilanden en uitzichten op een paar extreme bergen.

14-2 Wanaka, mountainbike gehuurd en langs Lake Wanaka naar Sticky forrest gereden. Daar stonden een paar mooie mountainbike afdalingen op ons te wachten. s Avonds naar Queenstown

15-2 Queenstown SKYDIVE vanaf 15000 feet (5km) hoogte. Waarvan de eerste 60 sec een vrije val is van 200 km per uur. Behoorlijk spannend. Eerst opgepropt in een klein vliegtuigje en dan springen. Het was een tandemsprong natuurlijk, maar behoorlijk heftig. Maggie kreeg op die hoogte geen lucht en het ademen ging moeilijk, geen pretje. Gelukkig had Jeroen iets betere instructies gekregen van zijn skydivemaat.

Helma

Hallo luchtacrobaten.

Wat en spannende verhalen weer en dan die parachutesprong met ademnood, Jezus wat eng.
Maar ja gelukkig alles goed afgelopen.
Vanavond komt Punk naar ons toe en ben benieuwd of ze haar plekje kan vinden.

Veel plezier in Australië.

Liefs pa & ma

Lia

"Mijn hemel" wat spannend allemaal. Het is wel een uitkomst dat jullie alletwee sportief zijn en van extreme uitdagingen houden! De foto van Maggie's verjaardag is een plaatje!!!!!!!
We hebben wederom genoten van jullie verhalen en de fantastische foto's daarbij.
Veel groetjes van Mam en Pa

Ben

Klink allemaal erg gaaf. Geniet ervan en Maggie...............van harte gefeliciteerd